Select Page

Sastanak stručnih radnika Centra i suradnika u zdravstvu

 

Dana 22.02.2013. godine je se u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održan sastanak predstavnika Centra za socijalnu skrb Novi Marof i suradnika u zdravstvu

: Patronaže, Zavoda za hitnu medicinu, liječnika opće medicine i pedijatara. Svrha ovog sastanka bila je razmijeniti informacije o djelatnosti, organizaciji i načinu rada i pronalaženje načina i metoda rada u svrhu što uspješnije suradnje u području obiteljsko pravne zaštite i kazneno pravne zaštite djece i mladih, zaštite osoba sa smetnjama duševnog zdravlja, zaštite osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjima i zaštite drugih rizičnih skupina građana.

Javne ovlasti i organizacija CZSS

Tijekom rasprave iznijeta su brojna zapažanja i primjeri dobre prakse, te prijedlozi koji su usmjereni unapređivanju suradnje. Prepoznata su i ograničenja koja postoje zbog nedostatnih resursa u našim sustavima i u lokalnoj sredini, što nam je koristan pokazatelj u nastojanjima da se  iniciramo razvijanje drugih pružatelja usluga od strane drugih institucija ili u civilnom društvu.

Svi prijedlozi i zaključci sadržani su u dokumentu: Smjernice za suradnju Centra za socijalnu skrb Novi Marof, Patronaže, Zavoda za hitnu medicinu, liječnika opće medicine i pedijatara u području obiteljsko pravne zaštite i kazneno pravne zaštite djece i mladih, zaštite osoba sa smetnjama duševnog zdravlja, zaštite osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjima i zaštite drugih rizičnih skupina građana (žrtve nasilja, odrasle osobe u stanju ugroženosti)  koji je donijet na sastanku.  

Ovaj dokument se dostavlja svim sudionicima sastanka, kao i suradnicima u zdravstvu koji nisu mogli prisustvovati.

Sastanak je od svih sudionika ocijenjen vrlo korisnim za uspostavljanje još bolje međusobne komunikacije i suradnje, te je iskazana potreba da se slični sastanci radi usklađivanja profesionalnog djelovanja održavaju i ubuduće.

Skip to content