Select Page

Javne tribine: Udomiteljstvo za djecu

 

Centar za socijalnu skrb Novi Marof će tijekom ožujka i travnja 2013. godine organizirati javne tribine o udomiteljstvu za djecu u 11 mjesta na području nadležnosti Centra: 

Varaždinskim Toplicama, Petkovcu, Leskovcu, Novom Marofu, Podrutama, Završju, Ljubešćici, Brezničkom Humu, Breznici, Bisagu, Visokom. Ovu aktivnost podupiru jedinice lokalne samouprave: Grad Novi Marof, Grad Varaždinske Toplice, Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Ljubešćica i Općina Visoko.

Cilj održavanja javnih tribina o udomiteljstvu je razvoj i popularizacija udomiteljstva kao poželjne vrste smještaja za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi. Cilj programa je predstaviti udomiteljstvo široj javnosti i zainteresirati potencijalne udomitelje da se jave u Centar za socijalnu skrb Novi Marof radi stjecanja dozvole za bavljenje udomiteljstvom. Krajnji cilj nam je osigurati dovoljan broj udomiteljskih obitelji za djecu na našem području i tako osigurati ostanak djece u lokalnoj sredini i u onim slučajevima kad im nije osigurana adekvatna briga u njihovim biološkim obiteljima.

Skip to content