Select Page

PROGRAM “RUKA PODRŠKE” (2022)

PROGRAM “RUKA PODRŠKE” (2022)

Ruka podrške (2022)

Već treću godinu za redom Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“ uspješno provodi Program „Ruka podrške“ zahvaljujući kontinuiranoj financijskoj podršci Gradu Novi Marof. Partner u Programu je Centar za socijalnu skrb Novi Marof koji nam u svrhu provođenja programskih aktivnosti ustupa svoj prostor i funkcionalnu infrastrukturu.

Programskim aktivnostima će se udomiteljima s područja Novog Marofa omogućiti aktivno sudjelovanje u Grupama podrške putem kojih će se udomitelje osnažiti za skrb o djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Tim putem udomitelji će se educirati za što bolje nošenje s izazovima udomiteljstva te će ih se upoznati sa vlastitim pravima te pravima udomljene djece i mladih. Uz to, udomiteljima će biti dostupno Savjetovalište putem kojeg će oni biti osnaženi i ohrabreni vezano za problematiku za udomljeno dijete ili mlade osobe, obitelji, posao, člana obitelji i slično.

Program se provodi u razdoblju od 16.08. do 31.12.2022. godine, te je već u kolovozu održana Grupa podrške za udomitelje u Centru za socijalnu skrb Novi Marof te Sastanak Programskog tima na kojem se dogovorio daljnji tijek programskih aktivnosti.

Pri samom kraju Programa provesti će se i Okrugli stol putem kojeg će se predstaviti rezultati samog Programa, važnost pružanja takvog vida podrške udomiteljima obzirom na izazove sa kojima se svakodnevno susreću te promocija udomiteljstva kao najboljeg oblika skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

 

About The Author

Skip to content