Select Page

Suradnja centra za socijalnu skrb i škole

Dana 28.11.2012. godine je se u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održan sastanak predstavnika Centra za socijalnu skrb Novi Marof, predstavnika 8 osnovnih škola s područja nadležnosti ovog Centra i predstavnice Policijske uprave Varaždinske. 

 

Svrha ovog sastanka bila je razmijeniti informacije o načinu rada, o problemima  i nejasnoćama koje se javljaju u suradnji škole i centra  i pronalaženje načina i metoda rada u svrhu uspješnije suradnje u području obiteljsko pravne i kazneno pravne zaštite. Pripremljeno je kratko izlaganje predstavnika  Tima za brak, obitelj i skrbništvo za djecu s osnovnim informacijama o pravnom okviru i osnovnim područjima rada ovog Tima, o obvezama stručnih radnika Centra i svih drugih institucija iosoba u području zaštite dobrobiti djece, a predstavnica Policijske uprave Varaždinske  je dala  informacije o odredbama zakona koje se odnose na obvezu prijavljivanja svih slučajeva kad postoji sumnja na zanemarivanje ili zlostavljanje maloljetnih osoba.

 

Tijekom rasprave iznijeti su brojni prijedlozikoji su sadržani u Smjernicama za suradnju Centra za socijalnu skrb Novi Marof, Osnovne škole Bisag, Osnovne škole Breznički Hum, Osnovne škole Ljubešćica, Osnovne škole Novi Marof, Osnovne škole Podrute, Osnovne škole Svibovec, Osnovne škole „A. i I. Kukuljevića“ Varaždinske Toplice,  Osnovne škole Visoko i Policijske postaje Novi Marof u području obiteljsko pravne zaštite i kazneno pravne zaštite djece i mladih, dokumentu koji je donijet na sastanku i koji će nam koristiti kod svakodnevnog postupanja u ovom području rada.

 

 

Sastanak je od svih sudionika ocijenjen vrlo korisnim za uspostavljanje bolje međusobne komunikacije i za usklađivanje standarda postupanja svih stručnjaka koji rade za dobrobit djece u sustavu socijalne skrbi i obrazovanja.

A.    Maltar

Skip to content