Select Page

Tribine utorkom – Socijalne teme i život zajednice

 

Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije je strukovna udruga, članica Hrvatske udruge socijalnih radnika, koja je proteklih godina provodila stručno usavršavanje svojih članova, 

organizirala javne tribine i stručne skupove s ciljem senzibiliziranja  zajednice za probleme pojedinih skupina građana, posebno ranjivih skupina kao što su  osobe s invaliditetom, starije i nemoćne osobe, siromašni, mladi iz rizičnog okruženja i s ciljem povezivanja svih dionika u društvu koji mogu pridonijeti zadovoljavanju potreba ovih osoba.

Udruga započinje s provođenjem projekta pod nazivom „Tribine utorkom – Socijalne teme i život zajednice“, koji će voditi prof dr. sc. Nino Žganec, redovni predavač Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studij socijalnog rada, koji je ujedno član Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije. U okviru ovog projekta će se redovno mjesečno putem javnih tribina organizirati rasprava o temama koje bi trebale rasvijetliti mogućnosti zajednice u podizanju kvalitete života pojedinih skupina građana kako bi im se osigurao pristup pravima i aktivno sudjelovanje u životu zajednice. Potporu Udruzi socijalnih radnika Varaždinske županije u provođenju ovog projekta  dali su Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Cilj ovog projekta je putem javnih tribina okupiti stručnjake različitih profila s područja Varaždinske županije (predstavnike institucija, udruga, lokalnih vlasti i druge) koji bi kao predavači ili sudionici pridonijeli boljem upoznavanju građana s određenim pojavama i potrebama pojedinih skupina, prepoznavanju postojećih resursa u zajednici  i međusobnom povezivanju radi iznalaženja novih mogućnosti djelovanja u zajednici.

Tribine će biti otvorene za sve zainteresirane građane, s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana, a osobito ranjivih skupina, povezivanja različitih dionika koji svojim aktivnostima mogu pridonijeti postizanju tog cilja i senzibiliziranje društva za potrebe njihovih sugrađana.

Prva tribina pod nazivom „Integracija socijalnih usluga – djelujemo li zajedno ili nepovezano“ održat će se 5. ožujka u 18.00 sati u dvorani Varaždinske županije.

Skip to content