Select Page

ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju je objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ovaj projekt je vrijedan ukupno 400.900.000,00 kn i financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Poziv će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije uz obavezno partnerstvo s regionalnim i područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centrima za socijalnu skrb, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Program “Zaželi” namijenjen je i starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć gerontodomaćica moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga traje do 31. prosinca 2020. godine.

U Novom Marofu je 12. srpnja 2017. godine održan informativni sastanak potencijalnih partnera – predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Varaždin – v.d. predstojnica Branka Šaško, rukovoditeljica Odjela za tržište rada Blaženka Pajtlar i rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Petra Lazić, Centra za socijalnu skrb Novi Marof – ravnateljica Antonija Maltar, Grada Varaždinskih Toplica – gradonačelnica Dragica Ratković, Općine Visoko – pročelnica Jasmina Ceglec, Grada Novog Marofa – gradonačelnik Siniša Jenkač , pročelnik Branko Geček i samostalni upravni referent Ivana Horvat te u ime organizatora ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof Mirjana Matić Brdar i ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac.
Na sastanku je predstavnjen program, razmijenjene su informacije relevantne za prijavu na poziv te je iskazan interes svih sudionika za sudjelovanjem u programu “Zaželi” te o partnerstvu s Društvom Crvenog križa Varaždinske županije u prijavi na navedeni poziv.

Skip to content