Select Page

Gradnja novog Centra za socijalnu skrb Novi Marof

Gradnja novog Centra za socijalnu skrb Novi Marof

Izvor: Varaždinske vijesti http://www.varazdinske-vijesti.hr/nasim-krajem/novomarofski-centar-za-socijalnu-skrb-trebao-bi-se-zavrsiti-do-1-prosinca-28206/

Gradilište novog Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu, s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem i ravnateljicom Centra Antonijom Maltar, obišla je danas ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Zadovoljna viđenim, kao i odvijanjem radova, koji bi trebali biti završeni do 1. prosinca ove godine, ministrica Murganić podsjetila je kako je riječ o investiciji od 8,2 milijuna kuna.

– Značajna smo sredstva u ove dvije godine izdvojili za kupnju, adaptaciju ili proširenje kapaciteta naših centara za socijalnu skrb. S Novim Marofom završeno je ili u završnoj fazi osam, a uskoro će se jedan značajan objekt u gradu Karlovcu adaptirati za poslove centra za socijalnu skrb – istaknula je ministrica Murganić dodavši da su centri nositelji skrbi o građanima i kreatori socijalne politike te se uz ovakve centre, gdje ima dosta prostora, može organizirati i obiteljski centar, kako bi na jednom mjestu imali kvalitetne uvjete za rad vrlo značajnih institucija.

Da je izgradnja novog Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu bila prijeko potrebna istaknula je i ravnateljica Centra Antonija Maltar koja je ukazala da će novi prostori djelatnicima konačno omogućiti primjerene uvjete za rad.

– U novomarofskom Centru za socijalnu skrb, u neadekvatnim uvjetima, trenutno radi 16 djelatnika, a korisnika je gotovo pet tisuća, stoga je izgradnja novog prostora bila neophodno potrebna. Osim toga, i naši korisnici koji dolaze ostvariti svoja prava imat će prostor u kojem će se i oni osjećati ugodno, u kojem će biti moguće zaštititi njihovu privatnost i dostojanstvo – naglasila je Maltar.

Novomarofski je gradonačelnik podsjetio kako je još prije godinu dana na mjestu novog Centra bila zelena površina, a danas je pri kraju izgradnja nove zgrade.

– Već od 2007. godine postoji potreba za tom zgradom i meni je drago da smo nakon više od 10 godina uspjeli odraditi ovaj projekt – rekao je Jenkač zahvalivši ministrici i njezinim suradnicima što su prepoznali važnost ovog objekta.

Gradonačelnik je podsjetio da novomarofski Centar za socijalnu skrb ne pokriva samo grad Novi Marof, već i grad Varaždinske Toplice, kao i općine Breznički Hum, Breznica, Visoko i Ljubešćica, dodavši da dosadašnji prostori nisu bili adekvatni ni za stranke ni za zaposlenike. No, osim Centra, tu je još jedan važan projekt.

– Na natječaj Ministarstva za demografiju prijavili smo i naš dječji vrtić i dobili određena sredstva tako da idemo u adaptaciju postojećeg vrtića, a također preko Ministarstva poljoprivrede, odnosno mjere 7.4.1. ruralnog razvoja vrtić će se dograditi, što znači da će ovo područje i ubuduće biti veliko gradilište – kazao je Jenkač.

Skip to content